در حالی که هنوز اختلاف نظر درباره تعیین مکانیزم انتخاباتی اصلاح طلبان در اردوگاه این جریان جاری است و برخی احزاب که کمتر به بازی گرفته شده اند، خواستار به حداقل رساندن نفوذ و حضور چهره های شاخص جریان اصلاحات در ساز وکار انتخاباتی و پررنگ کردن نقش احزاب در این فرآیند هستند، برخی اصلاح طلبان از تعیین و نهایی شدن این ساز و کار انتخاباتی خبر می دهند و تأکید می کنند، این روند با تأکید و تأیید بزرگان جریان اصلاحات شکل گرفته است.
«داریوش قنبری» نماینده سابق ایلام در مجلس و عضو ارشد حزب مردمسالاری در گفتوگو با خبرنگار «تابناک» درباره اختلافات این روزهای برخی از احزاب اصلاحطلب با شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در آستانه انتخابات مجلس شورای اظهار کرد: مباحثی که این روزها در بدنه اصلاحطلبان و در بین احزاب این جریان سیاسی مطرح میشود در آستانه انتخابات مهمی چون مجلس شورای اسلامی امری طبیعی است.
وی افزود: اینکه برخی از جریانات سیاسی آن هم در جناح رقیب درصدد دامن زدن به این اختلافات هستند، بدون شک رویکردی قابل قبول نیست و نباید به آن توجه کرد.
عضو حزب مردم سالاری تصریح کرد: اینکه عملکرد شورای عالی اصلاحطلبان در برخی موارد از سوی احزاب و جریانات سیاسی در پارهای از موارد مورد نقد جدی قرار گرفته، روندی طبیعی است، چون هر ساختاری بدون شک در کنار مزایایی که دارد، معایبی نیز دارد که نمیتوان آن را کتمان کرد.
قنبری خاطرنشان کرد: شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان از ابتدا با هدایت و خط و مشی که از سوی بزرگان این جریان اتخاذ شده است، مسیر خود را در انتخابات مجلس و ریاستجمهوری طی کرد. از این روی، این رویه بدون شک باید در انتخابات آینده نیز لحاظ شود.
وی تأکید کرد: شورای عالی سیاستگذاری متشکل از چهرهها و شخصیتهای برجسته و قابل اعتمادی در بدنه اصلاحطلبی است؛ اما این موضوع باید لحاظ شود که بدون پشتوانه و راهنمایی افراد و بزرگان این جریان سیاسی، نمیتوان یک سازوکار مشخصی را برای انتخابات در نظر گرفت.
این چهره سیاسی اصلاحطلب گفت: آن طور که بنده اطلاع دارم، هم اکنون مجموعههای اصلاحطلب با هدایت بزرگان این مجموعه در حال تهیه و تنظیم یک سازوکار مناسب در راستای نحوه ورود به انتخابات مجلس هستند. از این روی، باید صراحتا اعلام کرد که اصلاحطلبان با یک رویکرد مشخص برای حضور در انتخابات آینده گام برمیدارند.
قنبری در ادامه درباره ایده برخی اصلاحطلبان پیرامون تشکیل پارلمان اصلاحات اظهار کرد: به نظر میرسد، آنچه از سوی برخی دوستان پیرامون تشکیل پارلمان اصلاحات مطرح میشود، ایده و نظری مشابهه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان است و حضور دو نهاد مشابهه در ساختار یک جریان سیاسی بدون شک به صلاح نیست.
وی تصریح کرد: امیدواریم با توجه به رویکردهایی که در حال حاضر در شورای عالی سیاستگذاری وجود دارد دوستان در بدنه احزاب و جریانات سیاسی زیرمجموعه اصلاحطلبان سازوکار فعلی را برای حضور در انتخابات مجلس در نظر بگیرند و براین اساس برنامههای خود را طراحی کنند.
عضو حزب مردمسالاری خاطرنشان کرد: رویکردهای خوبی با هدایت بزرگان اصلاحطلب در بدنه این جریان سیاسی در حال رخ دادن است از این رو بدون شک مشخص است که بدون بزرگان اصلاحطلبی و هدایت آنها مسیر انتخابات برای اصلاحطلبان دشوار خواهد بود.
در حالی خبر از تمدید مأموریت شورای عالی سیاستگذاری به عنوان ساز و کار انتخاباتی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 98 آمده است که همچنان برخی اصلاح طلبان اعتقاد دارند، باید «پارلمان اصلاحات» به عنوان جایگزین شورای عالی به کار گرفته شود، چون این شورا در انتخابات مجلس و شورای شهر نتوانسته از حیث انتخاب چهره هایی که به کار جریان اصلاحات بیایند، خوب عمل کند.